Clinica Dental Center Baneasa ocupa un spatiu generos, avand o sala de asteptare moderna, luminoasa si comfortabila, doua cabinete complet utilate pentru tratament si servicii de radiologie, o sala de sterilizare, grup sanitar separat pentru pacienti si dependinte rezervate personalului medical. Toate incaperile sunt spatioase prevazute cu sisteme de climatizare.Cabinetele de tratament sunt dotate cu lampi cu UV pentru sterilizarea aerului.

 

Cabinetele sunt dotate cu unituri dentare firma Castellini, lider mondial in productia de aparete stomatologice.Scaunele stomatologice cu design modern, ergonomic ofera confort si relaxare pacientului in timpul tratamentului stomatologic.Tapiteria antibacteriana asigura un surplus de siguranta. Tehnologia de ultima ora a aparatelor, permite medicului performanta dorita.

Aparatele dentare sunt dotate cu piese si turbine marca W&H, Austria prevazute cu fibra optica care permite o iluminare suplimentara a campului operator. Nivelul de zgomot redus al pieselor W&H micsoreaza senazatia de anxitate data de poluarea sonora specifica cabinetelor stomatologice.

In timpul manoperelor de profilaxie si tratament, dar mai ales in timpul manoperelor chirurgicale este utilizat aspiratorul chirurgical apartinand formei Catani – Italia. Instrumentarul folosit in clinica noastra este de cea mai buna calitate, apartinand firmei Medesy, Italia. Ambalat individual, in folii speciale prevazute cu indicatori de sterilizare, sigilat cu ajutorul sigilatorului special Flash- Cominox, instrumentarul este sterilizat la cald si apoi depozitat in locuri special amenajate.

 

 009 1140x380

 

Autoclavul stericlave 18B LCD cu printer este produs de firma COMINOX si asigura sterilizarea cu abur in vid inalt fractionat, controlat cu microprocesor de sistem. Autoclavul are 6 programe de sterilizare adaptate fiecarui tip de material in parte. Sterilizatorul de tip B depaseste normele impuse de testele Bowe & Dick, Vacuum si Helix, asigurand satisfacerea celor mai inalte exigente in privinta sterilizarii. Autoclavul are o imprimanta incorporata pentru printarea raportului si parametrilor de sterilizare.

Aparatele de detartraj cu ultrasunete asigura o curatare moderna, blanda, fara durere a placii bacteriene si depozitelor de tartru. Procedeul este completat de aparatul air flow care realizeaza igenizarea la nivelul zonelor mai putin accesibile, utilizand apa, aer si pulbere de bicarbonat de sodiu

Lampa de fotopolimerizare apartinand firmei Castellini este utilizate pentru fotopolimerizarea compozitelor in tratamentul cariilorsau in fatetarile estetice.

Pentru realizarea unui diagnostic corect si pentru manoperele de endodontie este necesara utilizarea radiografiilor dentare. In clinica noastra utilizam un aparat de radiologie Castellini 70 S, ce asigura realizarea unor radiografii de calitate cu minim de iradiere si maxim de protectie. Filmele folosite sunt Kodak, cu sensibilitate crescuta pentru micsorarea la maxim a timpului de expunere si implicit de iradiere.Pentru protectia pacientilor, se foloseste sortul de plumb cu guler tiroidian.  • O importanta deosebita este acordata, in clinica noastra, procedurilor de dezinfectare si sterilizare.Am investit si investim in continuare in cele mai noi si performante materiale , aparate si proceduri pentru dezinfectare si sterilizare, asigurand astfel siguranta pacientului in timpul tratamentului stomatologic.Clinica poseda cabinete spatioase, luminoase, aerisite dotate cu lampi bactericide cu UV pentru sterilizarea aerului.
  • Peretii cabinetelor sunt vopsiti cu vopsea antibacteriana, iar suprafetele din cabinete sunt lavabile si usor de igenizat si dezinfectat dupa fiecare pacient. Fiecare cabinet este dotat cu unit tip Castellini cu tapiterie  antibacteriana.Dezinfectarea suprafetelor si unitului dentar se face ,dupa fiecare pacient, cu ajutorul substantelor dezinfectante bactericide, virulicide, fungicide de ultima generatie, respectandu-se cu strictete timpul de expunere a agentului decontaminat.In timpul tratamentelor se utilizeaza consumabile de unica folosinta :manusi, pahare, tavite, aspiratoare, canule, campuri chirurgicale, etc.Igenizarea  mainilor inainte si dupa utilizarea manusilor se realizeaza cu substante speciale puternic dezinfectanteInstrumentarul folosit la tratamente este sigilat si sterilizat, individual in folii speciale si desigilat numai in fata pacientului.
  • Clinica noastra poseda o camera speciala destinata numai curatarii, dezinfectarii si sterilizarii instrumentarului.Instrumentarul este supus unei prestarilizari . Pentru aceasta se folosesc substante de dezinfectare ce indeplinesc standardele europene , substante bactericide active pe Candida albicans, fungicide, sporicide, virucide active pe virusul HIV, al hepatitei B si C, adenovirusuri, coronavirus, virus Herpex tip 1, tuberculocide active pe Mycobacterium tuberculosis.O cuva speciala cu ultrasunete asigura curatarea eficenta a instrumentarului pana la cele mai mici detalii.Instrumentarul este apoi sigilat  individual in folii speciale cu markeri de sterilizare care isi schimba culoarea si permit verificarea calitatii sterilizarii. 

 

sterile

 

  • Pentru sterilizarea propriu-zisa clinica noastra foloseste sterilizarea cu aburi in autoclav Stericlave 18LCD cu printer, clasa B de la firma COMINOX, Italia.Firma COMINOX este membra in comitetul european de standardizare al sterilizarii, ceea ce este o garantie a faptului ca produsele sale folosesc cea mai avansata tehnologie in domeniul sterilizarii. Autoclavul clasa B, utilizat de clinica noastra realizeaza sterilizarea in vid fractionat si depaseste cu brio terstele “BOWIE & DICK” test, “VACUUM” test si testul “HELIX”. 
  • Autoclavul are mai multe programe in functie de materialul supus sterilizarii si este controlat cu microprocesor de sistem. Imprimanta aparatului permite printarea raportului si parametrilor de sterilizare care sunt inregistratii in caietul de sterilizare. 
  • Alaturi de procedurile de sterilizare la cald, cu ajutorul autoclavului, in clinica noastra se foloseste si sterilizarea chimica, la rece .Pentru eliminarea rezidurilor, clinica noastra poseda recipiente speciale si are incheiat  un contract cu o firma specializata in prelucrarea, transportul si incinerarea deseurilor periculoase.Toate aceste masuri, aplicate cu rigurozitate, inlatura orice posibilitate de imbolnavire a pacientilor sau a personalului medical in cabinetul stomatologic.